Gevulde paddenstoelen
Gevulde paddenstoelen, eigenlijk altijd lekker. Deze gevulde paddenstoelen maken wij met ricotta en kruiden. Door de verse kruiden, knoflook en ricotta is deze gevulde paddenstoel onweerstaanbaar. We gebruiken wel biologische kastanjechampignons, die hebben echt meer smaak!
Wil je het als voorgerecht, gebruik dan portobello’s
Benodigdheden
- 15 grote kastanje paddenstoelen
- 3 el grof gehakte mengsel van verse kruiden
- 1 el grof gehakte verse munt
- halve teen knoflook
- 50 ml olijfolie
- 75 gr. Ricotta of roomkaas
- 1 el geraspte (geiten) kaas
- zeezout en peper
Bereiding
- Veeg de paddenstoelen eerst goed schoon..
- Verwijder daarna de stelen van de paddenstoelen (dit doe je door ze er zachtjes uit te draaien, dan houd je direct een holle plek over).
- Hak deze steeltjes fijn en zet in een schaaltje apart. We gebruiken de steeltjes namelijk weer.
- Leg de paddenstoelen in een schaal met de onderkant naar boven
- Hak de kruiden eerst met een mes en daarna met de kruidenhakker hak je alles fijn. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
- Voeg de kruiden aan de gehakte paddenstoelen stelen toe. Vermeng dit met de knoflook , olijfolie en 75 gram ricotta. Voeg tot slot nog een beetje peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Schep dit mengsel in de paddenstoelen en druk lichtjes aan.
- Verbrokkel wat ricotta of geraspte kaas over de paddenstoelen en een scheutje olijfolie. Laat ook flink wat olijfolie op de bodem van de schaal lopen.
- Ga met de schaal naar een driepoot en hang de schaal boven het vuur
- Blijf erbij en check tussendoor of ze niet te droog zijn. Voeg dan extra olie toe. De paddenstoelen zijn goed als ze zacht zijn en donkerder van kleur. Schuif de gare paddenstoelen naar de zijkant of leg ze op een schaal.
- Dek ze dan wel af met folie.
- Direct serveren als hapje tussendoor of bij de soep.
Tip!
Is het een apart voorgerecht, zorg dan voor een grote portobello per persoon.
Vervang de kaas een keertje door blauwschimmelkaas of zachte geitenkaas, ook erg lekker!
Arrangementen met dit recept
Wil jij dit recept klaarmaken tijdens een leuke workshop? Klik op onderstaande arrangementen voor meer informatie.