Gegrilde courgette met zachte kaas en noten
Dit heerlijke recept van gegrilde courgette met zachte kaas, honing en noten is een lekker hapje tussendoor. Als je aan het buiten koken bent, dan ben je natuurlijk wel even bezig voordat alles klaar is. Dus een hapje tussendoor is altijd welkom, daarom dit hapje van gegrillde courgette. De combi van de zachte kaas met honing en courgette is zo lekker.
Snel maken en genieten van dit tussendoortje.
Benodigdheden
- 4 courgettes (in totaal ongeveer 60 plakjes)
- 200 gram zachte kaas, schapenfeta of geitenkaas
- handje hazelnoten
- peper en zout
- honing
- 3 theelepels gehakte bieslook of bosui
- olijfolie
Bereiding
- Snijd de courgette in ronde plakken van 1 cm, besmeer ze met olijfolie en strooi er iets peper over.
- Snijd de geitenkaas in plakjes of verbrokkel de zachte geitenkaas of schapenfeta in kleine stukjes. Doe dit in een bakje.
- Hak de hazelnoten fijn en doe dit ook in een bakje.
- Hang een plaat of rooster boven het vuur. Grill ze op de plaat in een oven of bak ze in een koekenpan met wat olie, totdat ze (niet te) zacht zijn. Als je ze op het rooster legt, let dan op dat het vuur niet te hoog is, anders verbranden de courgetteplakjes. Ook bij het omkeren goed opletten, dat ze er niet tussendoor vallen.
- Als alle courgetteplakken zacht zijn, leg ze op een schaal.
- Leg overal een plakje geitenkaas op of verbrokkel de zachte kaas erover
- Strooi er wat gehakte bieslook of bosui over, een beetje honing en nog wat gehakte hazelnoten.
- En dan snel uitserveren!
- Eet smakelijk
Tip!
Doe er stukjes gerookte zalm op in plaats van geitenkaas. Wil je het als een bijgerecht serveren, snijd de courgette dan in de lengte in plakken. En doe daarna hetzelfde als hierboven beschreven.
Arrangementen met dit recept
Wil jij dit recept klaarmaken tijdens een leuke workshop? Klik op onderstaande arrangementen voor meer informatie.