Coleslaw
Een overheerlijke saus/dressing voor vlees gerechten. Wij gebruiken deze dressing voor bij onze Pulled Pork uit de rookoven.
Deze hoeveelheid coleslaw is voor zeker 25-30 broodjes.
Print recept
Benodigdheden:
- 1 spitskool
- 10 wortelen
- 2 el appelazijn of witte wijn azijn
- 10 el yoghurt
- 2 el mosterd
- 2 handjes amandelschaafsel
- 2 handjes rozijnenJe kunt de wortelen of spitskool ook vervangen door rode kool. Ook erg smakelijk!
Bereiding:
- snij de spitskool in dunne reepjes
- was en rasp de wortelen schoon en snij of rasp ze julienne* (uitleg hieronder).
- meng de azijn, de yoghurt en de mosterd door elkaar als een dressing
- schep de dressing door de wortel en de spitskool
- stamp in de vijzel de amandelschijfjes iets kleiner
- en voeg als laatste de rozijnen toe
Een super makkelijke en lekkere dressing voor bij het broodje Pulled Pork.
* Julienne snijden betekent niets anders dan ‘in dunne reepjes’ snijden. Het zijn flinterdunne reepjes van 0,2 cm van ongeveer 6 cm lang.
Alle stevige groenten en fruit zijn geschikt om julienne te snijden.