Kansas City BBQ saus
Kansas City BBQ saus is een overheerlijke basis BBQ saus. De smaak is zoet en heet met als basis biologische tomaten ketchup.
Je kunt er eindeloos mee combineren door en er andere smaken aan toe te voegen.
Print recept
Benodigdheden:
- ½ theelepel cayenne peper
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 200 ml ketchup
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd
- ½ theelepel worcestershire sauce
- 1 eetlepel stroop
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 kleine ui, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- Hang een kleine sauspan boven het vuur. Wij gebruiken hievoor de kleinste Dutch Oven.
- Mix de cayennepeper, zout en peper goed door elkaar in een kom
- Mix in een iets grotere kom de biologische ketchup, azijn, mosterd, Worcestersaus, stroop, honing en bruine suiker.
Meng dit goed door elkaar tot een gladde saus. Tijdens het koken wordt het egaler. - Doe de olijfolie in de pan.
- Roerbak de ui en de knoflook in de pan en goed opletten dat de knoflook niet verbrand.
- Nu mag de rest erbij. Roer alles zachtjes en zorg ervoor dat het lekker pruttelt.
- Mocht het niet pruttelen, gooi dan wat hout bij op het vuur
- 15 minuten pruttelen en roeren en klaar is je overheerlijke BBQ saus.Uitermate geschikt voor bij onze Pulled Pork uit de rookoven en Coleslaw.Eet smakelijk!