Börek met yoghurt en feta
Deze börek met yoghurt en feta is een heerlijke en leuke toevoeging aan je diner, het is luchtig fris en uniek!
Combineer dit gerecht met bijvoorbeeld de gevulde bavette en de unieke salade met kiemgroenten
TIP: het is erg lekker om deze börek aan te vullen met een seizoensgroente zoals bladspinazie!
Benodigdheden
Voorbereiding 20 min
Dit recept is op basis van 8 personen
- 1 klein teentje knoflook
- 3,5 dl biogarde
- 2 eieren
- 1,5 dl melk
- 2 el olijfolie
- Zout
- 4 el verse peterselie
- 350 g feta
- 1/2 tl grofgemalen zwarte peper
- Boter
- 300 g yufka- of filodeeg
- 1 tl zwart sesamzaad
Extra benodigdheden
- Kokosbriketten
- Starter
- Dutchoven
Print recept
Bereiding
- Pel de knoflook en hak fijn
- Roer de biogarde, eieren, melk en de olijfolie door elkaar en breng op maat met wat zout
- Hak de peterselie, verbrokkel de feta en meng met de knoflook en de peper
- Vet de Dutchoven goed in met boter
- Start ondertussen de kolenstarter
- Leg een laag yufkadeeg in de dutchoven en bestrijk met een deel van het yoghurtmengsel
- Leg hier weer een laag yufkadeeg op
- Herhaal dit tot al het deeg en het yoghurtmengsel op zijn (eindig met een laag deeg en het yoghurtmengsel)
- Bestrooi met het zwarte sesamzaad en eventueel met wat overgebleven peterselie
- Zet het deksel op de Dutchoven
- Verdeel 2/3 van de hete briketten of kolen over het deksel
- Verdeel de resterende briketten onder de Dutchoven en bak de borek ongeveer 30 min
vanaf
€ 71
per persoon