Pulled chicken
Om je vingers bij af te likken! Zo lekker is deze pulled chicken. En oh zo simpel weer. Je moet er wel even de tijd voor nemen omdat de kip ongeveer een uur tot anderhalf uur in de oven moet op 175 graden.
In de Dutch oven boven het vuur heb je ongeveer 2 uur nodig.
Wij maken pulled chicken natuurlijk met onze eigen barbecue saus.
Heb je daar geen tijd voor of geen zin in, dan kun je natuurlijk ook BBQ saus bij de supermarkt kopen. Maar goed…een echte buitenkoker heeft wel tijd…en maakt dus alles zelf!
Benodigdheden:
Hoofdgerecht voor maximaal 20 personen. Afhankelijk van hoe je het gaat serveren.
Wij serveren deze outdoor pulled chicken meestal op een bao aan onze gasten. Een heerlijke ‘streetfood hap’ tijdens de lunch, als voorafje of borrel.
Bao kun je kopen in alle toko’s. Die vullen wij dan dan met onze pulled chicken en frisse komkommer, of rode kool, salade. Dit kan uiteraard ook met wortel of sla.
Uitdelen maar!
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 60-90 minuten
Benodigdheden:
- 1,5 kilo biologische kippendijen
- 3 tenen knoflook, of meer als je dat lekker vindt
- 3 eetlepels Crispy chilli saus
- 1 eetlepel sambal
- 3 uien
- 2 rode paprika’s
- 1 gele paprika
- 3 theelepels (gerookte) paprika poeder
- 10 eetlepels Kansas City BBQ saus
- snufje zout
Extra benodigdheden:
- Grote Dutch oven (of pan die je thuis in je oven kan zetten), of slowcooker.
- 2 vorken
TIP: Je kunt jouw pulled chicken naar wens zo pittig maken als jij maar wil. Wij doen en dus nog een beetje sambal door. Dit hoeft uiteraard niet.
Bereiding outdoor pulled chicken
- Eerst meng je de kippendijen met de crispy chilly saus, de sambal, paprikapoeder en de fijngesneden knoflook. Dan kan dat vast even intrekken.
- Voor deze overheerlijke pulled chicken maken wij eerst onze eigen Kansas city BBQ saus. Die heb je nodig om deze lekkere pulled chicken te maken. Je kunt natuurlijk ook kant en klare BBQ saus kopen in de supermarkt.
- Snij de uien en de paprika’s in ringen
- Als de BBQ saus klaar is, meng je deze met de kippendijen.
- Daar bovenop leg je de uien en de paprika ringen.
- Vervolgens moet de kip garen. Als je dit doet in de Dutch oven zorg dan dat het vuur goed hoog is.
- Zet de DO in het vuur, of hang de pan er vlak boven. Het moet écht goed heet worden en continu pruttelen. Tussendoor halen wij met de twee vorken de kip al uit elkaar.
- De continu hitte is erg belangrijk!
- Maak je dit gerecht thuis in je oven, zorg dan dat je oven voorverwarmd is op 175 graden en doe de pan in de oven. Ongeveer 1 tot 1 ½ uur. Dit is erg afhankelijk van je oven.
- Als het niet vochtig genoeg is kun je er iets water bij doen.
- Als de kip klaar is, haal je de pan van het vuur en trek je met 2 vorken de kip uit elkaar. Goed mengen met de saus die erin ligt.
Serveer de pulled chicken op een bao als streetfood, of rol het in een wrap of Libanees platbrood.
Of op een heerlijk wit bolletje van de bakker is dit gerecht ook niet te versmaden.
Eet smakelijk!
P.s. maak lekker veel in één keer en vries het in!
Print recept