Pizza deeg
Zelf pizza’s bakken is natuurlijk het leukste wat er is, maar dit moet je dan uiteraard wel doen met zelf gemaakt pizza deeg!
Met dit recept leren wij je hoe je binnen 30 minuten voor acht pizza’s perfect pizza deeg kunt maken. En dat helemaal zelf met maar vier ingrediënten!
Bereiding: 30 minuten
Combineer je pizza met een heerlijke zomerse salade of een super dessert!
Print recept
Benodigdheden:
- 1 kilo meel
- 600 ml water (gebruik hiervoor koud water)
- 5 gram gist
- 2 gram zout
Print recept
Bereiding pizzadeeg
- Voeg het gist en het water toe in een beslagkom en roer dit door met een garde.
- Voeg geleidelijk de helft van de bloem toe en roer het geheel door tot een papje.
- Voeg nu het zout toe en blijf het beslag goed doorroeren.
- Voeg nu de resterende meel toe en blijf dit goed doorroeren, als het te zwaar word met de garde kun je een vork gebruiken om het geheel door te roeren tot deeg.
- Wanneer het beslag veranderd is in deeg begin je te kneden met je handen. Kneed het deeg minimaal 10 tot 15 min kruislings zodat alle ingrediënten goed gemixt worden. LET OP: leg geen bloem op de ondergrond waarop je aan het kneden bent, dit verstoord namelijk de verhouding van de ingrediënten!
- Kneed snel, stevig en kruislings door zodat het deeg niet plakkerig wordt.
- Wanneer het deeg mooi glad is ga je met je handpalm zo’n 10 minuten lang in een rollende beweging kneden van voor naar achter…
- Maak er hierna één mooie grote bal van.
- Snij van deze grote bal acht kleine deegballen.
- Je kunt de deegbollen nu in de koelkast bewaren om dadelijk mee te gaan bakken of vries de bollen in om er op een later moment van te kunnen genieten!