Crostini met gerookte knoflookboter
Dit bijgerecht is een goede aanvulling naast alle andere gerechten. De crostini zal heerlijk knapperig zijn door de juiste samenstelling van de knoflook met de kruiden en de bereiding door middel van het roken boven het vuur.
Print recept
Benodigdheden
- ciabatta of stokbrood
- 12 teentjes knoflook
- 250 gr roomboter
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels peterselie
- olijfolie
- peper en zout
- rookmot
- aluminiumfolie
Bereiding:
- Snijd de ciabatta/stokbrood in schuine en dunne plakken en bestrijk ze erna met olijfolie.
- Rooster de plakken op het rooster goudbruin, draai ze halverwege om zodat beide kanten goudbruin worden.
- Blancheer de ongepelde knoflook teentjes 2 minuten en spoel ze na onder koud water.
- Pel de knoflookteentjes en bestrijk ze dan met olijfolie.
- Leg een stuk aluminiumfolie op het rooster van de rookoven en prik er gaatjes in.
- Leg de teentjes knoflook erop en rook deze met de rookmot 12-15 minuten.
- Laat ze erna even afkoelen en hak de teentjes dan zo fijn mogelijk.
- Hak de peterselie fijn.
- Roer de boter samen met het citroensap zodat het een goed mengsel wordt.
- Roer erna de knoflook en peterselie erdoor en breng de knoflookboter op smaak met peper en zout.
- Bestrijk de crostini’s met de heerlijk geurende gerookte knoflookboter.
Roken begint bij een lage temperatuur, die langzaam opgevoerd wordt. Je moet in het begin je hand op de rookoven kunnen leggen.
Arrangementen met dit recept
Wil jij dit recept klaarmaken tijdens een leuke workshop? Klik op onderstaande arrangementen voor meer informatie.
vanaf
€ 71
per persoon