In deze Gelderse streek is van alles te vinden wat deze streek zo uniek maakt.
Stadsboerderij De Hooijmaat heeft een eigen moestuin waar in het zomerseizoen gebruik gemaakt kan worden van de verschillende groenten die daar verbouwd worden.
Maar ook kan de tandem of fiets gepakt worden om vanuit deze mooie locatie de boeren te bezoeken die hun streekproducten zullen laten zien en waar de ingrediënten gekocht zullen worden waar later mee gekookt gaat worden.
Speciaal in deze streek werken wij samen met de lokale fruitteler en de noten belevingstuin waar uiteraard een rondje doorheen gelopen zal worden.
Wij organiseren dit op deze locatie vanaf 30 personen.
Bij aankomst worden jullie hartelijk ontvangen met koffie, thee of een drankje.
De tandems staan al klaar en na de groepsindeling gaan jullie op pad!
Via je smartphone krijg je door waar je bent en waar je heen moet fietsen. De routes per team zijn allemaal verschillende dus ieder team komt terug met een andere beleving! Zo heb je elkaar nog wat te vertellen bij terugkomst.
Aangekomen bij de boer? Dan staat daar een enthousiaste ondernemer je op te wachten die staat te popelen om jullie alles te vertellen over zijn vak.
Dit kan een biologische boer zijn, een visser, een wildplukker of een molenaar. En natuurlijk nemen jullie alles mee wat er nodig is voor de kookworkshop later die dag.
Afhankelijk van de tijd doe je met je team één, twee of drie locaties aan.
Bij terugkomst op de tandem hebben wij al een drankje voor jullie klaarstaan en brand er al een knapperd vuurtje.
Hierna is tijd voor de stoere kookworkshop ‘het buitenkoken op houtvuur’ en worden de taken verdeeld. In kleine groepjes worden de gerechten voorbereid en klaargemaakt. Bij mooi weer doen we dat natuurlijk lekker buiten.
Ook zijn wij altijd op zoek naar stoere vrouwen én mannen die zich over het vuur willen ontfermen. Dit lijkt makkelijk…maar is het zeker niet! Veel gasten van ons denken dat het vuur hoog moet zijn…helaas…dat mag pas ná de kookworkshop.
Tijdens het koken hebben wij juist een stabiel en niet te hoog vuur nodig. Wie zich daarvoor aanmeld krijgt uiteraard een goede uitleg van onze buitenkook koks.
Er kan al heerlijk gegeten worden van de hapjes die tussendoor worden gemaakt. Je kan zelfs voor dat je start met buitenkoken alvast kiezen voor een lekker kopje bospaddestoelen soep die is gemaakt boven het houtvuur.
Als alle gerechten klaar zijn kan iedereen genieten van de bijzondere gerechten. Alle gasten kunnen langs het buffet lopen en zelf opscheppen. Bij mooi weer doen we dat uiteraard buiten en zal er ook buiten gegeten worden.
Wij hebben nog een hele mooie locatie in Arnhem van waaruit wij dit organiseren.
Het T-huis in het Presikhaaf park. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
Vraag hieronder meer informatie aan.