Met Buitenkokers maken wij veel gebruik van briketten, hiermee verwarmen wij de Dutch ovens en de rookoven.
Maar welke briketten gebruiken wij en kun je niet beter houtskool gebruiken? Dat vertellen wij in deze blog.
Wanneer houtskool of briketten?
Laten we beginnen bij het begin. Wanneer gebruik ik houtskool en wanneer gebruik ik briketten?
Houtskool verbrandt sneller, het creëert meer vlammen en bereikt een hogere temperatuur.
Dit maakt houtskool ideaal voor bijvoorbeeld een open barbecue of wanneer je direct wil grillen.
Maar met houtskool is het lastig om een constante temperatuur te behouden, daarom gebruiken wij briketten bij het verwarmen van onze rookoven en van de Dutch ovens.
Briketten branden langer en constanter, roken minder en geven minder as dan houtskool.
Briketten
Waneer wij briketten gebruiken maken wij gebruik van kokosbriketten.
Kokosbriketten worden namelijk gemaakt van de schil van kokosnoten en zijn hierdoor milieuvriendelijker dan normale briketten en houtskool. Deze worden namelijk gemaakt van hout en hiervoor moeten bomen worden gekapt, niet erg ecologisch verantwoord en daarom maken wij bij Buitenkokers gebruik van kokosbriketten.
TIP
Tip: bij het aansteken van houtskool of briketten maken wij gebruik van briketten starters, met deze handige tool zijn je briketten in een handomdraai klaar voor gebruik!