Courgette spiesjes met feta
Deze lekkere frisse courgette spiesjes met feta zijn een leuke toevoeging aan jou outdoor cooking ervaring.
Door de zoute en de romige smaken van de feta en de heerlijke frisse tinten van de rest van de ingrediënten is dit een super lekker en verrassend hapje, en ze zien er nog leuk uit ook!
Opzoek naar andere lekkere gerechten? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar onze gevulde paddenstoelen of onze heerlijke bietensalade!
Print recept
Benodigdheden
Voorbereiding 15 min
Dit recept is op basis op 20 personen
- 4 courgettes
- 600 gram feta
- 2 teentjes knoflook
- Een handje verse krulpeterselie
- 1 rode peper
- Een halve citroen
- Peper en zout
- 4 theelepels paprikapoeder
- 8 eetlepels olijfolie
- Biologische honing
Voorbereiding
- Haal de satéprikkers uit de verpakking en leg deze in een bak met water
- Snijd de knoflook, de rode peper en de krulpeterselie fijn.
- Doe de olijfolie in een kom en voeg hier de paprika poeder, de fijn gehakte knoflook, rode peper en de krulpeterselie aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Pers de halve citroen uit, en voeg dit ook toe aan het oliemengsel.
- Snij de feta in blokjes, doe deze in de kom en mix vervolgens de feta en de olijfolie mix goed door elkaar.
- Was de courgettes en snij de top en de achterkant er af.
- Schaaf nu met een kaasschaaf mooie plakken van de courgettes.
- Rol vervolgens de blokjes feta in de courgette plakken, wij gebruiken één blokje feta per courgette plak.
- Rijg nu de rolletjes aan een satéprikker, wij doen drie á vier rolletjes per satéprikker.
Bereiding
- Bak nu de de courgette spiesjes op de bakplaat of in een pan tot dat ze mooi goudbruin kleuren.
- Haal spiesjes van het vuur en top deze af met de biologische honing.