Kipspiesjes met yoghurt harissa munt saus
Deze heerlijke, licht pikante kip spiesjes met een lekkere frisse saus is een super lekker hapje voor een tapas avond of als borrelhapje! Snel klaar, makkelijk te bereiden en super lekker!
Op zoek naar een een vegetarisch tappas/borrel hapje? Probeer dan eens onze courgette spiesjes met feta of onze gevulde paddestoelen!
Benodigdheden
Bereidingstijd 15 min
Dit recept is gebaseerd op 20 personen
Kipspiesjes
- 1,5 kilo kippendij
- 3 punt paprika’s
- Houten spiesjes (minimaal 20)
- Paar flinke scheuten olijfolie
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 grote tenen knoflook
- Scheutje mirin azijn
- Peper
Yoghurt harissa munt saus
- 450 ml yoghurt
- 2 theelepels Harissa kruiden
- 2 knoflook tenen
- 10 tot 15 verse muntblaadjes of 5 theelepels gedroogde munt
- Peper en zout
Bereiding
- Leg de houten spiesjes alvast in het water zodat ze niet kunnen verbranden op het vuur.
- Snijd de kip in stukken, zo groot dat je ze kan rijgen aan een spiesje.
- Snijd ook de zoete paprika in stukken zodat je deze ook kan rijgen.
- Maak de marinade door de olie, de sojasaus, én de Mirin azijn in een kom te doen. Pers de twee tenen knoflook uit of snij deze fijn en voeg toe.
- Voeg naar smaak nog een beetje peper toe. Geen zout, het is al zout genoeg en zout is niet goed voor de mens. Meng dit goed door elkaar. Ruikt het al lekker?
- Meng de stukken kip door de marinade. Dek het af en zet de kip even weg. (Bij voorkeur in de koelkast)
Harissa yoghurt saus
- Alle ingrediënten van de saus moeten nu met elkaar gemengd worden, dit kan je doen met een staafmixer of met een lepel.
- Snijd de munt en de knoflook zo fijn mogelijk en voeg deze ook toe.
- Voeg de peper en zout naar smaak toe.
Bereiding
- Rijg de kip aan de spies en doe er her en der een stuk punt paprika tussen.
- Je kunt de spiesjes nu bakken op een rooster, bakplaat of koekenpan.
- Zorg ervoor dat de kip goed gaar is!
Als de spiesjes gaar zijn leg je ze op een schaal. Saus erover en smullen maar! Je kan ook de spiesjes op een schaal leggen en in het midden een schaaltje met de saus zetten. Lekker dippen maar!