Wrap met koolrabi en peer
Een lekkere frisse en gezonde wrap, met koolrabi, peer, sla en een honingmosterdsaus; ideaal als bijgerecht of snack tussendoor!
Print recept
Benodigdheden
- veldsla, rucola of een andere slasoort
- 150 gram koolrabi of meiraapjes
- 3 rijpe peren
- 150 gram witte zachte kaas
- 3 eetlepels kwark, dikke yoghurt of ricotta
- 6 grote wraps of 8 kleine
- 50 gram pittige mosterd
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels basilicum
- citroensap
- peper en zout
Bereiding
- Rasp de koolrabi of meiraapjes in sliertjes of snijd ze in dunne staafjes.
- Leg de staafjes in een bak met water en citroensap, zodat ze niet verkleuren en er fris uit blijven zien.
- Meng de witte kaas met de mosterd tot een smeerbaar mengsel.
- Kruid het mengsel bij met peper en voeg de kwark, yoghurt of ricotta en honing toe.
- Schil de peren, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in plakjes en pas op je vingers!
- Haal wat koolrabi uit de bak met citroenwater en leg dit op een stuk keukenpapier om te drogen.
- Tijd om de wraps te vullen! Bestrijk een wrap met het kaasmosterdmengsel en leg hier wat sla op.
- Leg bovenop de sla een laagje peer, een laagje koolrabi en wat basilicum.
- Rol de wrap stevig op en leg de dichte kant onder.
- Snijd de wrap in stukken van 4 á 5 centimeter en steek er een prikkertje in. Garneer met wat basilicum, sla of iets anders groens.
- Leg de wraps op een schaal en deel uit aan de hongerige medemens.
Tip!
Ter variatie is het ook lekker om de peer door appel en de koolrabi door knolselderij te vervangen.
Kookworkshops met dit recept
Wil jij dit recept klaarmaken tijdens een leuke kookworkshop? Klik op onderstaande workshops voor meer informatie.