Flammkuchen met appel, walnoten en honing
Ooit gehoord van flammkuchen?
Voor de wintersporters onder ons zal dit een bekend gerecht zijn, maar voor de de gene die niet weten wat flammkuchen zijn, leggen wij dat hieronder even kort uit.
Flammkuchen vindt zijn oorsprong in Duitsland en zijn eigenlijk hele dunne pizza’s, maar zo smaken ze niet!
De toppings van flammkuchen zijn echt anders dan die van pizza’s, meestal zijn dit drie tot vier ingrediënten wat er voor zorgt dat de flammkuchen als een licht ’to go’ hapje worden beschouwd. Dit maakt ze overigens perfect als outdoor cooking borrelhapje!
Toch meer zin in een pizza? Dan vind je hier het recept voor het perfecte pizzadeeg!
Benodigdheden
Dit recept is op basis van 20 personen (vijf flammkuchen)
- Flammkuchen (wij halen deze bij de Hanos. Hier verkopen ze de flammkuchen kant en klaar per tien stuks in small, medium en large. Erg handig!)
- 400 gram creme fraiche.
- 600 gram appels (wij gebruiken hier pink lady’s voor)
- 250 gram geitenkaas
- 150 gram walnoten
- biologische honing
Flammkuchen kun je beleggen met allerlei soorten toppings. Probeer ook eens het traditionele beleg met creme fraich, spekjes en rode ui. Of de flammkuchen caprese met pesto, cherry tomaatjes, mozzarella en pijnboompitten.
Wij gebruiken bij het bereiden van de flammkuchen een houtoven/pizzaoven, maar je kan de flammkuchen ook heel goed bereiden in een normale hete lucht oven of in een BBQ met een pizzasteen.
Print receptVoorbereiding 15 min
- Verwarm je oven voor 220°C
- Smeer de Flammkuchen bodems in met creme fraiche
- Was de appels met water en snij in partjes, verdeel deze vervolgens over de Flammkuchen (niet schillen! Extra lekker en het scheelt een hoop pleisters)
- Hak de walnoten in een vijzel en strooi deze over de flammkuchen.
- Verdeel de geitenkaas over de flammkuchen.
Bakken 2 min
- Is de oven op temperatuur? Dan plaats je de flammkuchen in de oven.
- Let goed op; als de oven goed heet is, gaat dit heel snel omdat Flammkuchen erg dun is.
- Draai de flammkuchen continu rond. Wij hebben hier met de houtoven een speciale lange ‘schep’ voor.
- Als de randjes bruin worden, draaien….
- De toppings worden uiteraard ook warm en wellicht begint het te pruttelen.
Dan is de flammkuchen klaar!
Boek je bij ons een Outdoor Cooking catering, dan nemen wij onze unieke houtoven altijd mee.
Je kunt dan kiezen uit onze verschillende ‘streetfood’ happen. Waaronder deze flammkuchen, maar ook een broodje pulled chicken of broodje bietenburger worden dan op houtvuur klaargemaakt.
Onze buitenkook koks maken dan ter plekke deze overheerlijke flammkuchen voor jullie klaar.
Vraag gerust naar onze vele mogelijkheden.