Geroosterde bloemkool met linzen, selderij & rozijnen
Zelfs als je niet van bloemkool houdt is deze geroosterde bloemkool met linzen, bleekselderij en rozijnen het proberen waard. Een ontzettend lekker en verrassend gerecht!
Print recept
Benodigdheden
- 2 grote bloemkolen of 3 kleine
- 1 blikje bruine linzen
- 4 stengels bleekselderij
- 50 gram rozijnen
- 3 uien
- 1 teen knoflook
- bosje peterselie of koriander
- 4 theelepels kerrie
- 2 theelepels peper
- 1,5 theelepel kaneel
- 5 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels appelazijn
- 2 theelepels granaatappelsaus
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes, de ui in ringen, de bleekselderij in hele dunne stukjes en de knoflook fijn.
- Laat de linzen goed uitlekken.
- Snijd de peterselie eerst grof en hak vervolgens fijn.
- Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
- Hussel alles goed door en laat 5 minuten staan voordat de uienringen erbij gaan.
- Rooster de bloemkoolroosjes en uien ongeveer 15 minuten. Draai ze regelmatig en check tussendoor of ze beetgaar zijn en niet verbranden.
- Maak de dressing met de specerijen, knoflook, honing, appelazijn en granaatappelsaus.
- Meng de dressing met de bloemkool en uien en de rozijnen en laat dit intrekken.
- Pak een grote kom en meng de bloemkool-dressingmix met de linzen, peterselie en bleekselderij.
- Proef of het resultaat op smaak is en voeg, wanneer nodig, smaak toe.
Tip!
De bloemkool in dit recept kan aangevuld worden met broccoli of groene bloemkool.
Kookworkshops met dit recept
Wil jij dit recept klaarmaken tijdens een leuke kookworkshop? Klik op onderstaande workshops voor meer informatie.