Koekjes van pastinaak en wortel
Deze koekjes zijn leuk (én lekker!) om te serveren als bijgerecht, maar kan natuurlijk ook als snack gegeten worden.
Wij maken deze koekjes een beetje pittig met chilipoeder/rode peper en gember. Ben je daar geen fan van? Geen paniek, ook met de kruiden kun je enorm variëren. Wat dacht je van kerriepoeder erdoor of paprika poeder.
Benodigdheden:
Bijgerecht voor 20 koekjes
Voorbereiding: 35 minuten
Bereiding: 15 minuten
Benodigdheden:
- 4 uien
- 4 wortels
- 4 pastinaken
- 2 potten kikkererwten of witte bonen
- 18 eieren
- 250 gram amandelmeel
- 4 theelepels komijnzaadjes
- 4 theelepels chilipoeder (naar smaak)
- verse gember of gemberpoeder (naar smaak)
- 4 knoflooktenen
- peper en zou naar smaak toevoegen
- extra verse kruiden naar smaak toevoegen. Bijvoorbeeld koriander, peterselie of bieslook kan allemaal.Als sausje maken wij er yoghurt met knoflook en bieslook bij. Lekker om mee te dippen!
Extra benodigdheden:
- barbecue bakplaat of in de oven thuis
Voorbereiding koekjes van pastinaak & wortel
Zorg ervoor dat je barbecue al lekker warm is. Uiteraard kun je dit ook thuis in je oven maken, zorg er dan voor dat je oven voorverwarmd is op ongeveer 200 graden.
- Pak een drankje en snij de uien en de knoflook heeeeel fijn!
- Gebruik je verse gember? Schil deze dan eerst even een snijd deze daarna in hele kleine stukjes. Bepaal zelf hoeveel gember je wil gebruiken. Eén duim is voor 20 koekjes in principe voldoende.
- Schil de pastinaak en wortel en rasp deze ook heel fijn.
- Giet de kikkererwten goed af en was ze. Prak ze daarna fijn met een vork.
- Pak een vijzel en doe hierin de gember, komijn zaadjes en peperkorrels. Maak ze fijn. Heb je een keukenmachine? Dan gebruik je natuurlijk die!
- Kluts de eieren in een kom (gebruik ze niet allemaal tegelijk. Test eerst of het mengsel straks niet te droog of te nat is. Je kunt later altijd nog eieren toevoegen).
- Meng je eiermengsel met de uien, knoflook, kikkererwten, chilipoeder en de groenten.
- Voeg daarna de amandelmeel beetje voor beetje toe.
Bereiding koekjes van pastinaak & wortel
- Als het mengsel te vochtig is, dan voeg je meer amandelmeel toe. Is het te droog? Dan kun je nog wat eieren toevoegen. Is de amandelmeel op? Dan kan dit ook met bloem of speltbloem.
- Maak er nu kleine balletjes van in ‘koekjes formaat.’
Het bakken van de koekjes
- Doe olijfolie in de pan of op de bakplaat boven het vuur. Als de olie heet is, bak je de koekjes om en om tot ze mooi goudbruin zijn en gaar.Wanneer de koekjes klaar zijn serveer je deze op een mooie schaal met de yoghurt dip saus erbij.Eet smakelijk!
Print recept