Luchtig zoet/zuur kwark gebak uit de Dutchoven
Een heerlijk luchtig zoet/zuur dessert die met allerlei verschillende soorten fruit te combineren is. Makkelijk, leuk en ongelofelijk lekker!
Succes en veel bak plezier!
(voor meer bak inspiratie zie ook onze Apple crumble)
Benodigdheden
Dessert voor maximaal 20 personen
Voorbereiding 20 min
Bereiding 90 min
Benodigdheden
- 750 gram yufka- of filodeeg
- 1 citroen
- 4 eieren
- 2 kilo volle kwark
- 300 gram suiker
- 100 gram griesmeel van harde tarwe
- 5 el maizena
- 1 flesje amandel aroma
- 1 liter slagroom
- 1 tl zout
- 10 el boter
- 500 gram frambozen (dit kan ook een andere fruitsoort zijn zoals aardbeien, bessen ect.)
- 250 gram frambozen jam (stem de jam af op het soort fruit wat je gebruikt)
- 250 gram Amandelschaafsel
Extra benodigdheden
- Dutchoven (6L)
- Kolen starter
- Kokosbriketten
- Vellen bakpapier
Print recept
Bereiding
- Laat het deeg bij kamertemperatuur ongeveer 10 min rusten
- Pers de citroen uit en rasp de schil
- Scheid de eieren en laat het eiwit rusten in de koelkast
- Roer de kwark, eidooiers, 250g suiker, het griesmeel, de maizena, het amandelaroma, de slagroom, de zout, het citroensap en de citroenrasp door elkaar
- Klop het eiwit met de resterende suiker stijf en schep het eiwit door het kwarkmengsel
- Smelt de boter in een pan. Leg de vellen bakpapier in de dutchoven en smeer deze in met wat gesmolten boter
- Zet ondertussen een starter met kokosbriketten aan
- Leg twee vellen deeg in de dutchoven, verdeel een deel van het kwarkmengsel en de verse gewassen frambozen (of andere fruitsoorten) over de vellen deeg. Leg weer twee vellen deeg op de kwark en bedek weer met het kwarkmengsel en het fruit. Herhaal dit tot alle deeg en het kwarkmengsel op is gebruikt (zorg dat de laatste laag uit vellen deeg bestaat)
- bestrijk de laatste laag vellen deeg met de resterende boter en de jam en bestrooi deze met het amandelschaafsel
- Plaats het deksel op de dutchoven, leg 1/3 van de briketten onder de dutchoven en verdeel 2/3 over het deksel van de dutchoven. Bak de kwarktaart ongeveer 90 min. Controleer af en toe of hij niet aanbrand en ververs waard nodig de briketten.
Eet smakelijk!
Print recept