Snijbonen met nigellazaad en tomaten
Dit gerecht uit de Dutch oven is een echt vegetarisch gerecht op hoog niveau!
Ook niet vegetariërs smullen hiervan. Want deze kruiden en specerijen samen met de snijbonen zijn een ware smaakexplosie.
Wij serveren dit groenten gerecht met talloze andere gerechten tijdens onze kookworkshops. Maar je kunt dit thuis natuurijk perfect serveren met aardappelpuree, een Indiase curry, rijst en zelfs een stukje vlees of vis kan hierbij.
Een heerlijk éénpans gerecht dus boordevol vitamines én smaak!
Benodigdheden:
Hoofdgerecht voor maximaal 20 personen. Afhankelijk van hoe veel je opschept natuurlijk.
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Benodigdheden:
- 4 grote uien
- 4 tenen knoflook
- 2 kilo snijbonen
- bosje peterselie
- 8 blikken biologische gepelde tomaten (4 x 400 gr)
- 8 theelepels nigellazaad
- 4 theelepels suiker
- 4 eetlepels vers bonenkruid
- 1 theelepel zwarte peper
Extra benodigdheden:
- Dutch oven
- OlijfolieDe knoflook en uien moeten eerst aangebakken worden. Dit kun je in de Dutch oven doen, maar hier kun je uiteraard ook een andere pan voor gebruiken.
TIP:
Serveer dit heerlijke gerecht met onze vers gebakken broodjes en koude yoghurt.
Print receptBereiding snijbonen met nigellazaad en tomaten
Zorg ervoor dat je de kokosbriketten in de starter hebt zodat als alle groenten gesneden zijn, je dit direct in de Dutch oven kan bereiden. Vraag desnoods de buitenkok je te helpen.
- Pel de uien en snijd ze grof
- Pel de knoflook en hak ze fijn
- Maak de snijbonen schoon, verwijder de steelaanzet en snijd ze ongeveer in stukjes van 5 cm.
- Was de peterselie en hak ze fijn
- Ze de Dutch oven in het vuur van de vuurschaal of briketten (vraag de Buitenkokers kok je te helpen)
- Voeg een scheut olijfolie toe en bak de uien en knoflook aan
- Voeg de bonen, de gepelde tomaten uit blik, het nigellazaad, de suiker, het bonenkruid, de de peterselie en zwarte peper toe.
- Bestrooi royaal met zout en schenk er 4 dl water bij
- Doe de deksel op de Dutch oven en leg 8 briketten onder de Dutch oven en 4 briketten op de deksel
- Kook dit heerlijke groenten recept in ongeveer 30 minuten gaar.
Finishing touch
Als je onze heerlijke platbroodjes erbij serveert, besmeer deze broodjes direct aan beide kanten met gesmolten roomboter en strooi hier nog wat nigellazaad over. Serveer direct als ze nog warm zijn!
Geniet ervan!