Spinazie-snijbietbeignets
Deze spinazie-snijbietbeignets zijn bijzonder lekker en perfect voor het buitenkoken op houtvuur! Maar uiteraard kun je ze ook maken op je gasfornuis in je eigen keuken.
Je bent er ongeveer 30 minuten mee bezig, maar dan heb je ook wel iets ongelofelijk lekkers én apart.
Tijdens onze kookworkshops maken wij het vaak als bijgerecht, maar je kan het ook als hoofdgerecht gebruiken. Dan serveer je er nog lekker wat aardappels uit de oven bij, frietjes of rijst met een frisse salade.
Dit gerecht is vegetarisch, maar je kunt er makkelijk spek of ham om heen wikkelen, ook heel lekker.
Vegetarisch bijgerecht voor 10 tot 15 personen of hoofdgerecht voor 6 personen.
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding : 25 minuten
Benodigdheden:
- 750 gram verse spinazie/snijbiet of andere groenten van het seizoen
- 2 uien, fijngesneden
- 150 gr bloem, gezeefd
- 1 klein blikje witte bonen of kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- 2 eieren
- 75 g zachte kaas of geraspte kaas
- 4 el olijfolie mild
- 1 tl paprikapoeder
- zeezout en peper
Bereiding spinazie-snijbietbeignets:
We starten dit heerlijke gerecht met het wassen van de spinazie en/of snijbiet. Laat de groenten uitlekken zodat deze goed droog zijn.
Daarna snijd je de stelen in stukjes van 1 cm en snijd je het blad in grove stukken. Doe de stelen en het blad in aparte bakjes.
De uien en de knoflook snipper je fijn. De koekenpan lekker op temperatuur laten komen zodat de olie heet is. Dan bak je eerst de uien. Als deze glazig zijn voeg je de stelen toe en daarna de gesnipperde knoflook. Roerbak dat samen totdat de stelen zacht zijn.
Daarna voeg je het gesneden blad toe en dat laat je slinken.
Mocht er nog kookvocht inzitten, giet dit dan af of laat het goed uitlekken in een vergiet.
Daarna snij je de spinazie of snijbiet nog wat fijner mocht dit nodig zijn. Laat alles afkoelen.
Klust de eieren tot een gelijkmatig mengsel.
Zeef de bloem en voeg deze aan de groenten toe, samen met peper, zout en paprikapoeder, geklutste eieren en de geraspte kaas of zachte kaasblokjes.
Laat de bonen uitlekken en prak deze met een vork.
Daarna meng je alles goed door elkaar, zodat het een stevig mengsel wordt.
Is het mengsel te vochtig voeg dan extra bloem (gezeefd) toe.
Verhit de olie in de pan (niet te heet) en schep 1 el van het spinaziemengsel in de pan. Je kunt er ongeveer 5 tegelijkertijd bakken. Als ze stevig en goudbruin zijn, omkeren en nog aan andere kant bakken. In totaal ca. 4 tot 5 minuten.
Drie tips bij deze spinazie-snijbietbeignets:
- Ook lekker met wat uitgebakken spek erdoor of een plakje rauwe ham eromheen.
- Een lekker voorafje, maar ook geschikt als hoofdmaaltijd, serveer er dan aardappels in de schil bij met een yoghurtknoflookdip en een tomatensalade.
- Of combineer het met een aardappel/ei-salade en een stukje vlees. Ook heerlijk bij rijst en een eenvoudige kokoscurry.
Arrangementen met dit recept
Wil jij dit recept klaarmaken tijdens een leuke workshop? Klik op onderstaande arrangementen voor meer informatie.