Unieke salade met kiemgroenten
Deze overheerlijke salade is echt wel even anders dan een doorsnee salade, onder andere de gepofte biet, de pittige kiemgroente, de appel en de unieke dressing zorgen voor een heerlijke samenhang van smaken.
Kijk voor meer unieke salades eens naar onze bietensalade met karnemelk en walnoten of naar onze salade van geroosterde prei met venkel en tomaatjes
Print recept
Benodigdheden
Voorbereiding 30 min
Dit recept is op basis van 20 personen
- 20 rode bieten
- 1 bosje bieslook
- 12 eetlepels olijfolie
- 10 eetlepels balsamicocréme
- 5 eetlepels gembersiroop
- 10 friszure appels
- 380 gram pecannoten
- 500 gram rucola
- 300 gram pittige kiemgroenten
- 480 gram feta
Extra benodigdheden
- Kokos briketten of houtblokken
- Kolen starter
- Aluminiumfolie
- BBQ of vuurschaal
- skillet of steelpan
Print recept
Print recept
Bereiding
- Steek de kolen starter of het vuur aan
- Pak de bieten goed in in Aluminiumfolie (pak de bieten goed in zodat ze niet verbranden)
- Leg de bieten ingepakt in de kolen of in het vuur. Laat ze liggen tot dat ze zacht aanvoelen. PAS OP! Het aluminiumfolie is heet!
- Haal de bieten uit het vuur of van de kolen en laat deze 20 min nagaren in de aluminiumfolie
- Snij ondertussen de bieslook fijn
- Meng de olijfolie, de balsamicocréme en de gembersiroop tot een dressing
- Verwarm ondertussen de skillet of een steelpan boven de kolen of het vuur
- Bak hier de pecannoten in voor zo’n 6 tot 8 minuten, schep ze af en toe even om zodat ze niet aanbranden
- Schep de pecannoten uit de pan en laat deze afkoelen
- Schil nu de gepofte bieten en snijd deze in 8 tot 10 partjes. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis, snijd de kwarten in partjes
- Verdeel de partjes biet, de appel, de rucola en de pittige kiemgroenten over een schaal en schep deze voorzichtig om
- Meng de dressing nog even goed door en besprenkel deze over de salade (je kan hem ook apart in een schaaltje serveren)
- Verkruimel de feta over de salade en bestrooi met de fijngeknipte bieslook en de geroosterde pecannoten
Eet smakelijk!
Print recept