Vispakketje met seizoensgroenten
Visliefhebber? Dit smakelijke vispakketje met seizoensgroenten is een ware smaaksensatie. Door per seizoen de groenten af te wisselen ontstaan elke keer weer de meest smakelijke creaties.
Print recept
Benodigdheden
- 2 hele zijden witvis met vel met het MSC-keurmerk
- meerdere soorten seizoensgroenten
- 2 blikjes tomatensaus
- 2 bosuitjes
- 2/3 teentjes knoflook
- 1 citroen of sinaasappel
- verse kruiden, bijvoorbeeld: dille, tijm, munt en peterselie
Bereiding:
- Snijd de bosuitjes in kleine ringen, ook het groene deel.
- Hak de knoflook, muntblaadjes, dille, tijm en peterselie fijn.
- Pak de vis uit de koelbox. Was indien nodig en dep de vis droog.
- Snijd vis in gelijke stukjes naar gelang het aantal personen.
- Snijd de groenten in hele kleine stukjes/blokjes.
- Bak de gesneden groenten kort aan.
- Scheur stukken aluminiumfolie die zeker 2 tot 3 keer zo groot zijn als de vis.
- Leg elk stukje op een vel aluminiumfolie.
- Maak een mengsel van de verse kruiden, bosui, knoflook, olijfolie, peper en zout.
- Meng de groenten met de tomatensaus en het kruidenmengsel.
- Verdeel dit groenten mengsel over de stukjes vis. Draai er nog een beetje verse peper en (eventueel zout) over.
- Je gaat de vis garen op de driepoot of kleine BBQ. Zorg dat het vuur of de kolen heet zijn.
- Hang het rooster in de driepoot en leg daar de vis pakketjes op.
- De vis is gaar als het niet meer ‘glazig’ is maar wit.
Als er wit vocht uit de vis loopt, dan is de temperatuur te hoog. Je kan dan het rooster hoger hangen of bij de kleine BBQ er kolen uithalen. - Haal de vis van het rooster en leg deze op een grote schaal.
- Garneer desnoods met rucola, veldsla of iets anders groens en plakjes citroen of sinaasappel.
Arrangementen met dit recept
Wil jij dit recept klaarmaken tijdens een leuke workshop? Klik op onderstaande arrangementen voor meer informatie.
vanaf
€ 71
per persoon