Walnotenpesto met dadels
Walnotenpesto, een makkelijk te maken beleg voor op brood, een rijstwafel, toast of bij een stukje kaas. Oneindig veel variaties mogelijk met dit overheerlijke recept!
Print recept
Benodigdheden
- 75 gram gepelde walnoten
- handje dadels of zoete abrikozen
- 4 eetlepels mengsel van basilicum, munt en rucola
- peper en zout
Extra: vijzel en wiegmes
Print receptBereiding
- Hak de walnoten met een mes in kleinere stukken.
- Snijd de dadels en/of walnoten in hele kleine stukjes en hak de knoflook fijn.
- Snijd de verse kruiden eerst in grovere stukken en hak ze vervolgens fijner met het wiegmes op het kruidenhakblok.
- Stamp in een vijzel de knoflook met een beetje zout fijn.
- Voeg de gehakte walnoten en gehakte kruiden toe met een scheutje olijfolie.
- Meng en stamp alles in de vijzel en voeg geleidelijk de rest van de olijfolie toe tot het geheel een gladde maar stevige pesto is.
- Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Walnotenpesto is het lekkerst gegeten op een stukje desembrood, rijstwafel, cracker, op een blokje fenegriek kaas of bij pasta met groene groenten.
Tip!
De pesto die je overhoudt is in de koelkast een aantal dagen houdbaar. Invriezen kan ook: doe de pesto in een plastic bak en schenk er wat extra olijfolie op.
Kookworkshops met dit recept
Wil jij dit recept klaarmaken tijdens een leuke kookworkshop? Klik op onderstaande workshops voor meer informatie.