Watermeloen salade met feta & munt
Deze lekkere zomerse salade is een top aanvulling voor je buitenkook dag of barbecue, door de combinatie van de verschillende ingrediënten creëer je een heerlijk frisse salade die met veel verschillende gerechten gecombineerd kan worden.
Kijk voor meer unieke salades eens naar onze bietensalade met karnemelk en walnoten of naar onze salade van geroosterde prei met venkel en tomaatjes
Benodigdheden
(dit recept is op basis van 20 personen)
- 1 kilo watermeloen
- 1 komkommer
- 2 rode uien
- 20 blaadjes munt en/of 20 blaadjes basilicum
- 200 gram feta
- 2 eetlepels witte balsamico azijn
- 6 eetlepel extra virgin olijfolie
Bereiding
- Snijd de watermeloen in blokjes van 1×1 cm en doe ze in een grote schaal
- Was de komkommer en snijd ook deze in blokjes van 1×1 cm. Meng dit samen met de watermeloen
- Snij de rode ui in flinterdunne halve ringen en doe deze er ook bij.
- Hak je kruiden grof en doe ze bij de rest van de salade
- Meng de azijn met de olie en doe de dressing bij de salade.
- Hussel alles door elkaar en verkruimel de feta erover.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dit hoeft niet!
Mocht je geen basilicum of munt hebben, dan kan je ook één van deze twee kruiden weglaten.
Als er gasten zijn met een kaas allergie, maak dan een apart bakje voor deze mensen zonder de feta erover. Ook erg lekker!
Kookworkshops met dit recept
Wil jij dit recept klaarmaken tijdens een leuke kookworkshop? Klik op onderstaande workshops voor meer informatie.